Van, aki szerint Armageddon tábornok stílusára vall a hétfői támadássorozat

2022. október 10. – 11:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Guardian szerint a ma reggeli civileket is érintő rakétacsapások összefüggésben lehetnek azzal, hogy két napja egy új tábornokot neveztek ki az oroszok a háború első általános parancsnokává.

Szergej Szurovikin Szíriában vált hírhedtté, az Aleppót elpusztító bombázással is összefüggésbe hozták, és nem véletlenül kapta az Armageddon tábornok becenevet a kollégáitól.

„Nem lep meg, hogy mi történik ma reggel Kijevben. Szurovikin teljesen könyörtelen, az emberi életet alig veszi figyelembe” – mondta a Guardiannek a védelmi minisztérium egy korábbi tisztviselője, aki vele dolgozott. „Attól tartok, a kezét teljesen elborítja az ukrán vér.”

Szergej Szurovikin 2017-ben – Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP
Szergej Szurovikin 2017-ben – Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP

A szakértők szerint Szurovikin fő célja Ukrajnában az orosz hadsereget sújtó szerkezeti problémák megoldása lesz. „Nagyon kegyetlen, de egyben hozzáértő parancsnok is” – mondta róla Gleb Iriszov, aki korábban a légierőnél volt tiszt, és 2020-ig dolgozott együtt a tábornokkal. Szerinte Szurovikin tudja, hogyan kell ésszerűsíteni a hadsereg különböző ágazatait.

Iriszov szerint Szurovikin jó munkakapcsolatot ápol a Wagner magánhadsereggel is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!