A Krími hídnak már két sávján indult meg a forgalom, írta ki az orosz miniszterelnök-helyettes

2022. október 9. – 19:31

Másolás

Vágólapra másolva

Két sávon jár már a járműforgalom a robbanás által megrongált Krími hídon – közölte Marat Husznullin orosz miniszterelnök-helyettes vasárnap délutáni Telegram-bejegyzésben. Az első sávot, amely nem sérült meg a robbanásban, szombat délután nyitották meg újra a forgalom előtt. „A Krími hídnak már két sávján indult meg a forgalom. Ezt megelőzően a híd váltott üzemmódban működött. Az útszakaszon kiépítették a világítást, új jelzéseket helyeztek el, helyreállították a biztonsági korlátot” – írta Husznullin, akit az MTI szemlézett.

Ahogy korábban írtuk, szombat reggel hatalmas robbanás rázta meg a Krím félszigetet a Kercsi-szoroson át Oroszországgal összekötő 18 km hosszú hidat. Az első felvételeken látszott, hogy a 2018-ban átadott híd vasúti része lángokban áll, később pedig az is kiderült, hogy a párhuzamosan haladó közúti rész több szakaszon összeomlott.

A gépjárműforgalom szombat délután egy sávban, váltott üzemmódban indult meg. A hídra egyszerre csak ötven járművet engednek fel, biztonsági ellenőrzés után. A tehergépjárműveket szombat óta kompon szállítják. A menetrend szerinti vonatközlekedés már helyreállt. Az orosz közlekedési minisztérium szerint vasárnap délutántól két komphajó jár a Kercsi-szoros két partja között.

A hídnak stratégiai és szimbolikus jelentősége is van, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!