A kercsi hídról is bélyeget ad ki az ukrán posta

2022. október 9. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva


Órákkal a kercsi hídon történt robbanás után máris bejelentette az ukrán posta, hogy bélyeget bocsát ki a történtekről megemlékezésül.

A mai hírek tükrében „Krími híd – Kész” címmel bélyeget és borítékot bocsátunk ki, amelyeken az látható, amint a Krím letépi bilincseit Oroszországtól. Hamarosan kapható online és üzleteinkben – írták posztjukban.

A kissé eklektikus és kusza kompozíción a robbanásban megsérült hídon a potyogó törmelékek között klasszikus Titanic-pózban áll a két szereplő, mellettük talán egy szögvasból összeálló random akasztófával.

Az ukrán posta vezetője, Igor Szmeljanszkij szerint már régóta készítik a bélyeget „a kercsi híd maradványairól”, és azt tervezik, hogy 7 millió példányt adnak majd el, darabját fél dollár körüli áron.

A bélyeg ötlete a postán kívül másoknak is eszébe jutott, számos önjelölt grafikus feldolgozta a témát, volt aki egy óriási printet helyezett ki a kijevi városháza elé, amivel azóta szívesen fényképeszkednek a lakosok.

Az ukrán állami postaszolgálat adott már ki bélyeget a Kígyó-sziget hős védőiről és az elsüllyedt orosz Moszkva cirkálóról is, az oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság postaszolgálata válaszul a lebombázott Azovsztal acélgyárat örökítette meg egy Z betű mögött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!