Már az orosz állami televízióban is megjelentek az elégedetlen hangok

2022. október 6. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz csapatok ukrajnai visszavonulások lekicsinylésére tett kísérletek a jelek szerint már Oroszországon belül sem hoznak száz százalékos eredményt, a katonai kudarcok miatti elégedetlenség ugyanis már az orosz televíziók képernyőin is felütötte a fejét.

„Miért nyomulunk előre méterről méterre, amikor ők faluról falura nyomulnak előre?”

kérdezte Olga Szkabejeva, az ország állami televíziójának vezető műsorvezetője egy nemrégiben sugárzott adásban egy Oroszország által kinevezett luhanszki tisztviselőtől. A férfi erre azt válaszolja, nem is ukrán, hanem NATO-csapatokkal állnak harcban, akik minden lépésüket követik a műholdak segítségével, ezért kerülhettek most fölénybe.

Háborúpárti bloggerek és újságírók is bírálják a Kremlt: Roman Saponkov haditudósító a Telegram-csatornáján írt csalódottságáról a herszoni visszavonulás miatt:

„Barátaim, tudom, hogy várjátok, hogy kommentáljam a helyzetet. De tényleg nem tudom, mit mondjak nektek. A visszavonulás ... katasztrofális”.

Alekszandr Kots, egy Kreml-barát újságíró, aki az orosz hadsereggel együtt utazik, hozzátette: „Nincs elég emberünk... a katonák fáradtak... nem maradt erőnk megtartani a megszerzett területeket”.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!