Az orosz erők rakétákat lőttek ki Zaporizzsjára, ketten meghaltak, többen megsérültek

2022. október 6. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Ketten meghaltak, és legalább öt ember a romok között rekedt, miután orosz rakéták csapódtak be épületekbe a dél-ukrajnai Zaporizzsja városában csütörtökön kora reggel – közölte a regionális katonai közigazgatás ukrán vezetője a Telegramon közzétett bejegyzésében.

„Sok embert sikerült kimenteni, köztük van egy 3 éves kislányt is. A gyerek kórházba került. A helyszínen mentési művelet folyik” – írta a bejegyzésben.

Az orosz erők több rakétát lőttek ki csütörtökön a dél-ukrajnai Zaporizzsja városára. A támadás elsősorban a régió központját és infrastrukturális létesítményeket célzott, de a város polgármestere szerint lakóházakat is ért találat. Az ukrán hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy az emberek vonuljanak az óvóhelyekre. A CNN és a BBC tudósítói is arról számoltak be, hogy folyamatosan hallani a bombázás hangjait a városban, és több épület is megrongálódott. A mentési munkálatok zajlanak, az áldozatok és sérültek pontos számáról később adnak tájékoztatást

Zaporizzsja egyike annak a négy ukrajnai területnek, amelyet Oroszország hivatalosan magához csatolt, az azonos nevet viselő város viszont egyelőre ukrán ellenőrzés alatt áll. Az orosz erők hónapokkal ezelőtt ellenőrzésük alá vonták a zaporizzsjai atomerőművet, és a térségben az elmúlt hetekben súlyos harcok folytak.

(CNN)

Mentőcsapat dolgozik egy zaporizzsjai lakóháznál, ami október 6-án hajnalban találatot kapott – Fotó: Reuters
Mentőcsapat dolgozik egy zaporizzsjai lakóháznál, ami október 6-án hajnalban találatot kapott – Fotó: Reuters

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!