Kiengedték a börtönből a világ leghíresebb kamu örökösnőjét, de a közösségi médiáról letiltották

2022. október 6. – 11:50

frissítve

Kiengedték a börtönből a világ leghíresebb kamu örökösnőjét, de a közösségi médiáról letiltották
Anna Sorokin a tárgyalóteremben 2019. május 9-én New Yorkban Fotó: Timothy A. Clary / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kiengedték a börtönből Anna Sorokint, aki Anna Delvey néven német örökösnőnek kiadva magát verte át a New York-i elitet - írja a SkyNews.

Az orosz származású Sorokin magát milliárdos vagyon örökösének adta ki, és ezzel a sztorival a New York-i elitet és az Instagram népét is sikeresen becsapta. A nő dollármilliókat csalt ki bankoktól és magánszemélyektől, hogy fényűző életmódját finanszírozza. Ingyen lakott luxushotelekben, magánrepülővel járt, dizájnerruhákat hordott, és szupergazdag emberekkel barátkozott – mindezt pedig annyira lelkesen és eredményesen dokumentálta az Instagramon, hogy az egész világ készségesen bevette, hogy az, akinek mondja magát. A lufi 2017-ben pukkant ki, letartóztatták, 2019-ben pedig nyolc vádpontban, köztük súlyos lopás vádjában találták bűnösnek, és négytől 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték. Az állami börtönből jó magaviselete miatt már három és fél után, 2021 februárjában szabadult, de hamar újra börtönbe került, miután a Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) őrizetbe vette, amíg döntés születik a kitoloncolásáról.

A 31 éves Sorokint szerdán 10 ezer dolláros óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték – azzal a kikötéssel, hogy tartózkodnia kell a közösségi médiától.

Hogy mennyire nem triviális büntetés ez Sorokinra nézve, elég arra gondolni, hogy a csaló még a bírósági tárgyalása alatt is a közösségi média szenzációja volt: külön Instagram-fiók dokumentálta az összes tárgyalási napon viselt öltözékét. A nő a mai napig aktív az Instagramon, a börtönből is rendszeresen posztolt, mellette interjúkat adott, legutóbb pedig azzal került a hírekbe, hogy beszállna az NFT-bizniszbe. Sorokin nyáron arról beszélt, tíz NFT-t szeretne kiadni, amikhez többek között olyan exkluzív lehetőségek vannak kötve, mint telefonbeszélgetés és személyes találkozó, sőt, egy válogatáscsomag a személyes tárgyaiból.

Arról, hogy az orosz kamionsofőr gyerekeként, Moszkva mellett született Anna Sorokin hogyan jutott el először Németországba, onnan egy párizsi divatlap szerkesztőségébe, majd a manhattani elit legfelsőbb köreibe, ebben a portréban írtunk részletesen.

A celebcsaló halhatatlan státuszát a Netflixen futó, Inventing Anna című minisorozat is biztosította számára, amiben a Ozarkból ismert, Emmy-díjas színésznő, Julia Garner alakította a kamu örökösnőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!