Zelenszkij: Újabb három települést szabadítottunk fel Herszon megyében

2022. október 5. – 22:48

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szerda esti beszédében bejelentette, hogy az ukrán erők csak ma újabb három települést szabadítottak fel a dél-ukrajnai Herszon megyében. Az elnök Novovoszkreszenszke, Novohrihorivka és Petropavlivka falukat nevezte meg, mindegyik Herszon városától északkeletre fekszik.

„Az ukránok tudják, hogy miért harcolnak. És egyre több orosz állampolgár ismeri fel, hogy csak azért kell meghalniuk, mert egy ember nem akarja befejezni a háborút. Nyilvánvaló, hogy ki fog győzni” – mondta beszédében Zelenszkij, majd kitért arra, hogy beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. „Nagyon pozitív beszélgetés volt. Megköszöntem neki a támogatását. Egyeztettük a következő közös lépéseinket és az interakciót” – tette hozzá.

Az ukrán elnök megemlítette, hogy a délután folyamán egy „nagyon tartalmas megbeszélést” folytatott a téli időszakra való felkészülésről. „Teljes mértékben tisztában vagyunk minden kockázattal, és tudjuk, hogy a megszállók is... készülnek a télre. A kormányzat minden szintjén forgatókönyveket dolgoznak ki az emberek védelmére. Őszintén mondjuk: a tél nehéz lesz. De hogy átvészeljük, felhalmozzuk a gázt, a szenet és minden mást, ami szükséges. Azon dolgozunk, hogy készen álljunk. És fontos, hogy partnereink ugyanilyen felkészültséggel közelítsenek ehhez az időszakhoz.

Minél többet teszünk most közösen a béke megteremtése érdekében, minél jobban együttműködünk és minél nagyobb nyomást helyezünk Oroszországra, annál biztonságosabb lehet ez a tél mindannyiunk számára Európában. Erről holnap, a prágai EU-csúcstalálkozón fogok többet beszélni” – mondta Zelenszkij,

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!