Ukrajna szerint a herszoni frontot több ponton is benyomták, a megszállók alkormányzója úgy reagált: „Oroszországhoz tartozunk, minden rendben lesz”

2022. október 3. – 11:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben az ukrán erők teljes egészében felszabadították a kemény egy napra annektált kelet-ukrajnai Liman városát, a déli fronton is egyre fokozzák a nyomást. Az Institute for the Study of War napijelentése szerint orosz és ukrán források is említik Herszon megye több településének felszabadítását; orosz katonák Telegram-posztjai alapján valószínű, hogy a front északi részén az ukrán csapatok több kilométerre hátrébb szorították a beásott orosz védőket. Az Economist haditudósítójának egy ukrán felderítőtiszt állította, hogy Dudcsany falu térségében a hétvégén „minimum 20 kilométert nyomultak délnek”

„Némi” területveszteséget Herszon orosz helytartója, Vlagyimir Szaldo is elismert az orosz állami tévének nyilatkozva, azonban Kiril Sztremuszov orosz alkormányzó Teelgram-posztja szerint „teljesen ellenőrzésük alatt tartjuk a helyzetet”. És annak ellenére, hogy „a helyzet, fogalmazzunk úgy, feszült”, Sztremuszov Mikolajiv térségében kemény légicsapások segítségével visszaverték az „ukronácikat”;

Oroszországhoz tartozunk, minden rendben lesz.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!