Egy amerikai agytröszt szerint vereség érheti az oroszokat Liman városánál

2022. szeptember 29. – 18:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erőket vereség érheti Liman városánál – állítja egy amerikai agytröszt.

A katonai elemzésekkel foglalkozó Institute for the Study of War orosz jelentésekre hivatkozva közölte, hogy az ukrán erők újabb falvakat foglaltak vissza az északkeleti Liman környékén, mintegy 160 kilométerre délkeletre Harkivtól, Ukrajna második legnagyobb városától.

Az orosz katonai elemzésekben aggodalommal vitatták meg a város környékén elért ukrán eredményeket, az amerikai intézet szerint ezzel azt sugallták, hogy az orosz erők ezen a területen küszöbön álló vereséggel nézhetnek szembe.

Az orosz erők májusban elfoglalták Limant. A város kulcsfontosságú vasúti csomópontnak számít. Az intézet szerint a Liman esetleges visszafoglalása veszélyt jelentene a Luhanszk megye nyugati határa mentén és a Szeverodonyeck-Liszicsanszk térségben orosz állásokra.

Az intézet azt is említi, hogy az orosz veszteségek csak tovább rombolják a sereg morálját, aminek már a mozgósítás sem tett jót. A leharcolt orosz katonai egységeknek alulképzett újoncokat küldenek. Olyan csapatokhoz is, amelyeket korábban Oroszország legjobban képzett harci erejének tartottak.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!