Zelenszkij: Az oroszok embervesztesége közel 60 ezerre rúg

2022. szeptember 29. – 23:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij állítása szerint az orosz halálos áldozatok száma csaknem 60 ezer.

Az ukrán elnök szokásos esti videóbeszédében azt mondta, Oroszország továbbra is elkerülheti a háború káros következményeit, de ennek eléréséhez meg kell állítani Vlagyimir Putyint.

„Már 58 500 orosz katona halt meg Ukrajnában. Azért jöttek, hogy megöljenek minket, és meghaltak. Ezt a számot nem árulják el. (…) Ez az igazság. Mindannyian meghaltak, mert egy ember akarta ezt a háborút” – mondta.

Zelenszkij közvetlenül az oroszoknak is üzent. Arról beszélt nekik, hogy a jövőben több embert hívnak majd be katonai szolgálatra: „Azt hitted, hogy csak 300 ezer embert visznek el?” – tette fel a kérdést. Szerinte „az, aki elindította a háborút, nem áll meg a mozgósítás első hullámánál”.

„Nem törődik az emberekkel. Nem tiszteli sem az élőket, sem a holtakat… Ukrajnában több ezer halott orosz katona holtteste maradt a legkülönbözőbb régiókból. Mármint azoké, akiket nem maga az orosz hadsereg égetett el. Az egyetlen hadsereg a világon, amely mobil krematóriumokat cipel, hogy megsemmisítse elesett katonái holttestét, amikor ideje van rá” – mondta az ukrán elnök.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!