9 évet ült drogcsempészet miatt az újonnan megválasztott olasz kormányfő apja

2022. szeptember 29. – 21:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A frissen megválasztott olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni apjáról kiderült: 9 évet ült drogcsempészet miatt egy spanyol börtönben. Az ügyet a Diario de Mallorca hozta nyilvánosságra.

Meloni tagadja, hogy az elmúlt évtizedben érintkezett volna az apjával. Elmondása szerint édesapja korán elhagyta a családját, amikor ő még csak csecsemő volt.

„Giorgia Meloni 11 éves kora óta nem találkozott az édesapjával. Fogalma sincs arról, hogy mit tehetett, és nem gondolja, hogy felelősségre vonható annak a férfinak a tetteiért, aki még gyerekkora idején úgy döntött, hogy nem akarja többé látni őt” – mondta Meloni szóvivője az üggyel kapcsolatban.

Francesco Meloni a nyolcvanas évek elején a Kanári-szigetekre utazott jachtjával. 1995-ben kapták el, amikor másfél tonna kannabiszgyantát, más néven hasist próbált Marokkóból Olaszországba csempészni. 1996-ban kilenc év börtönbüntetésre ítélte a mallorcai bíróság. A férfi nagyjából 126 millió forintnak megfelelő összegért cserébe egyezett bele a csempészüzletbe. Rajta kívül letartóztatták még a két mostohagyerekét is, akiket 4-4 évre ítéltek – bár Meloni azt állította, hogy nekik semmi közük nem volt a csempészethez.

Néhány éve Francesco Meloni meghalt leukémiában. Lánya azt mondta, hogy nem érintette érzelmileg, hogy édesapja meghalt, hisz 11 éves kora óta nem is találkozott vele.

A szegény családból származó diploma nélküli dél-olasz miniszterelnökről ebben a portréban írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!