Már az orosz propagandisták is szidják a mozgósításokat, bár szerintük nem Putyin hibázott, csak mindenki más

2022. szeptember 27. – 09:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Putyin két vezető propagandistája, az RT vezető Margarita Szimonjan és az állami tévés Vlagyimir Szolovjov egy közös adásban beszélt az oroszországi részleges mozgósításról, aminek kihirdetését szerda reggel jelentette be Putyin. Szolovjovék arról beszéltek, „aggódnak a mozgósítás következményei miatt” és megdöbbentek, „milyen rosszul megy” az egész. Tényleg nem megy fényesen, itt olvashat arról, miért.

A valamiért Dr. Evilre stylistolt Szolovjov az adásban kifejti, hogy persze van bőven baj a mozgósítás körül, ez természetesen szerintük „nem Putyin hibája, hiszen ő világosan elmondta, mit akar”. Hogy ki a hibás akkor? Természetesen mindenki más, főként a „parancsnok elvtársak”, Szolovjov szerint „nem kéne szórakozniuk”.

A műsor itt egészében alább megnézhető, de összefoglaljuk azért, mi történik ebben a 6 percben:

  • A műsorvezetők panaszkodnak, hogy van, aki inkább elmegy a mozgósítások miatt;
  • A műsorvezetők panaszkodnak, hogy Ukrajna megtámadásakor ellenállt „a NATO és az egész Nyugat” – azt nem említik, hogy egyébként főként Ukrajna;
  • A műsorvezetők panaszkodnak, hogy a mozgósítások során behívtak kiskorúakat, anyákat, beteg zenészeket, de az ők „harcképes barátaikat nem” – ez szerintük szintén a parancsnokok hibája, nem az utasításé.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!