Zelenszkij azt kéri az orosz katonáktól, hogy akadályozzák meg a saját hadműveleteiket

2022. szeptember 25. – 10:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a katonai műveletek megakadályozására buzdítja az orosz katonákat, és védelmet ajánl azoknak, akik megadják magukat, írja az Insider. Szerinte jobb nekik, ha fogságba kerülnek, mintha a fegyvereik által meghalnak.

„Ha bekerültök az orosz hadseregbe, akkor szabotáljatok minden ellenséges tevékenységet, zavarjátok az orosz hadműveleteket, adjatok át minden fontos információt a megszállókról: bázisaikról, főhadiszállásaikról, lőszerraktáraikról”

– mondta Zelenszkij orosz katonákhoz fordulva.

Szerinte az orosz parancsnokok nem törődnek a katonáik életével.

Az ukrán erők nemrégen visszafoglalták Harkiv nagy részét, arra kényszerítve az orosz csapatokat, hogy a helyiek között rejtőzzenek el, vagy visszavonuljanak.

A Pentagon becslése szerint 70 és 80 ezer közötti veszteséget szenvedtek el az oroszok. Miközben az országban sok helyen tüntetések zajlanak, mert a lakosság elítéli Putyin háborúját, több mint ezer embert tartóztattak már le.

Többek szerint Putyin legújabb háborús erőfeszítései, a mozgósítás, és a nukleáris fegyverek bevetésével való fenyegetés azt jelenthetik, hogy a háború nem a tervei szerint halad.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!