Zelenszkij köszönetet mondott Törökországnak és Szaúd-Arábiának a fogolycserében játszott szerepükért

2022. szeptember 22. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökre virradóra Oroszország 215 ukrán foglyot engedett el, és közülük többen egy harmadik országba kerültek, Törökországba és Szaúd-Arábiába. Erről emlékezett meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-csatornáján.

„Ukrajna visszakapott 215 hőst az orosz fogságból. Nagyon nagyra becsüljük mindazokat, akik közreműködtek a védők kimentésében, és sosem fogjuk elfeledni. Nagy köszönet Törökország elnökének, Recep Tayyip Erdoğannak a vezető szerepéért.”

„Megállapodtunk, hogy az Azov ezred öt szabadon engedett parancsnoka kényelmes körülmények között Törökországban marad a háború végéig, és hogy láthatják majd a családjaikat.”

„Ukrajna a hazánknak nyújtott segítségért való hálája jeléül öt brit, két amerikai, két marokkói, egy svéd és egy horvát állampolgárt szabadított ki az orosz fogságból. Köszönjük a támogatást Szaúd-Arábiának.”

„Emlékezünk mindazokra, akik orosz fogságban vannak, és mindent megteszünk a megmentésükért.”

Volodimir Zelenszkij videókapcsolaton kiszabadult foglyokkal beszél – Fotó: Ukrainian Presidency / handout / Anadolu Agency / AFP
Volodimir Zelenszkij videókapcsolaton kiszabadult foglyokkal beszél – Fotó: Ukrainian Presidency / handout / Anadolu Agency / AFP

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!