Magyarország ötmillió forinttal támogatja a pakisztáni katolikus közösséget

2022. szeptember 22. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország mintegy 15 millió forint értékben támogatja az áradásokkal sújtott Pakisztánt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

„Jövő héten 10 millió forintnyi gyógyszerszállítmányt indítunk útnak, 5 millió forintnyi támogatást biztosítunk az ott élő katolikus közösségnek, és a tiszteletbeli konzulunk pedig élelmiszert, sátrakat, valamint higiéniai eszközöket bocsátott a nehéz helyzetbe került családok rendelkezésére” – írta.

A Wikipédia szerint egyébként Pakisztán – Indonézia után – a Föld második legnépesebb iszlám országa, a népesség 96 százaléka muszlimnak vallja magát, a keresztények aránya csak 1,6 százalék. A pakisztáni keresztény közösség többségét a brit gyarmati korszakban áttért pandzsábiak utódai alkotják, és főleg Pandzsáb tartományban és a városokban élnek.

A klímaváltozás okozta heves monszunesőzés és a június óta tartó áradások miatt a dél-ázsiai ország területének mintegy harmada került víz alá, leginkább a Szindh tartomány érintett. A korábban nem látott hevességű árvíz következtében több település teljesen víz alá került az ország déli részén, az anyagi károkat 30 milliárd dollárra becsülik. Szeptember közepén a halálos áldozatok száma már 1500 volt, közülük több mint 500 gyerek.

Kövess minket Facebookon is!