Csalás miatt pert indítottak Donald Trump és három gyermeke ellen

2022. szeptember 21. – 18:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

New York állam főügyésze keresetet nyújtott be szerdán Donald Trump korábbi amerikai elnök három felnőtt gyermeke és a Trump Organization ellen. A keresetben az áll, Trump és családja 2011 és 2021 között kiterjedt csalásban vettek részt, amellyel a volt elnök saját magát gazdagította – írja a CNN.

A csalás a vád szerint a Trump és gyerekei által vezetett cégek minden részét érinti, beleértve annak ingatlanjait és golfpályáit is. A kereset szerint a Trump Organization megtévesztette a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy félrevezető értékelésekkel próbálta megemelni ingatlanjai értékét – állítja 200 oldalnál is hosszabb vádiratban Letitia James demokrata párti főügyész.

„A csalással kapcsolatos döntéseket a Trump Organization legmagasabb szintjein hagyták jóvá – beleértve magát a volt elnököt is”

– állítja Letitia James főügyész.

A per vádlottjaként Trump mellett ott vannak gyermekei is, Donald Trump Jr., Eric Trump és Ivanka Trump. De megnevezték a Trump Organization korábbi pénzügyi igazgatóját és a cég egy másik, korábbi vezetőjét. A szerdai bejelentésre reagálva Alina Habba, Trump ügyvédje annyit mondott: „A mai beadvány nem a tényekre és a törvényekre összpontosít. Teljesen világos, hogy a legfőbb ügyészség túllépte törvényi felhatalmazását azzal, hogy olyan tranzakciókba nyúlt bele, amelyekben semmiféle jogsértés nem történt.”

Donald Trumpnak az elmúlt hónapokban többször is szembe kellett néznie az Egyesült Államok igazságszolgáltatásával: az FBI ügynökei több mint 10 700 kormányzati dokumentumot találtak Donald Trump volt elnök mar-a-lagói birtokán az augusztus eleji házkutatás során. Ezen iratok között olyan minősített papírok is voltak, amelyek például atomtitkokat tartalmaznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!