Meghalt a Komszomolszkaja Pravda című orosz újság főszerkesztője

2022. szeptember 15. – 09:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

68 éves korában meghalt Vlagyimir Szugorkin, a Komszomolszkaja Pravda című orosz újság főszerkesztője. Szugorkin az orosz Távol-Keleten, a habarovszki területen járt, amikor szerdán hitelen rosszul lett és meghalt. A jelentések szerint agyvérzést kapott.

A Komszomolszkaja Pravda beszámolója szerint Szugorkin anyagot gyűjtött Vlagyimir Arszenyjev geográfusról, az orosz Távol-Kelet nagy felfedezőjéről szóló új könyvéhez.

Vlagyimir Szugorkin 1954-ben született Habarovszkban. 1976-ban szerzett diplomát a Távol-Kelet Állami Egyetem Újságírói Karán, pályafutását a Komszomolszkaja Pravda tudósítójaként kezdte. 1992-ben a lap vezérigazgatójává választották, öt évvel később, 1997 májusától pedig főszerkesztő és az igazgatóság elnöke lett.

Halála miatt részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök is. „Patrióta és rendkívül tehetséges, kreatív ember volt. A Bajkál–Amur-vasútvonal építésének tudósítójából az egyik legnagyobb és legnépszerűbb sajtóorgánum, a legendás Komszomolszkaja Pravda vezetője lett” – áll az orosz elnök közleményében.

Pár nappal korábban Ivan Pecsurin, a Távol-Kelet és az Északi-sarkvidék Fejlesztéséért Felelős Társaság (KRDV) légi közlekedési ágazatáért felelős ügyvezető igazgatója halt meg furcsa körülmények között az orosz Távol-Keleten. Ő egy hajóról esett a tengerbe Vlagyivosztok közelében, a partra sodródott holttestét két nappal később, szeptember 12-én találták meg egy szigeten.

Idén meglehetősen hosszú az orosz vezetők és topmenedzserek halálozási listája, erről a jelenségről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!