Kanadai késeléssorozat: az egyik elkövető meghalt

2022. szeptember 6. – 06:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találta a kanadai rendőrség a vasárnapi saskatchewani tömeges késelés két gyanúsítottjának egyikét. A 31 éves Damien Sanderson holttestét a James Smith Cree Nation nevű településen találták meg, ahol több áldozat is élt – írja a BBC.

Damien Sanderson holttestét a rendőrség tájékoztatása szerint „a szabadban, egy sűrűn füvesített területen találták meg, egy ház közelében, amelyet a hatóságok éppen vizsgáltak”. A férfi testét „jól látható sérülésekkel” találták meg, és „egyelőre nem feltételezhető, hogy azokat saját maga okozta” – közölte Rhonda Blackmore rendőrfőnök-helyettes.

A két gyanúsított testvér volt, a rendőrség szerint Myles Sanderson még mindig szabadlábon van, és feltehetően egy Regina nevű városban tartózkodik. Az utána folyó nyomozásban három tartomány, Saskatchewan, Manitoba és Alberta rendőrei vesznek részt.

Mint megírtuk, legalább tíz ember meghalt és – a legfrissebb adatok szerint – tizennyolc megsebesült Kanadában, miután két férfi megkéselte őket vasárnap. A két gyanúsított indián közösségek tagjait támadta meg. Ez volt az ország közelmúltjának egyik legsúlyosabb erőszakos cselekménye.

A James Smith Cree Nation őslakos közösség vezetői az erőszakos cselekményt a közösséget sújtó drog- és alkoholfogyasztás számlájára írták, mely szerintük a gyarmatosítás öröksége.

Myles Sanderson büntetett előélete hosszú évekre vezethető vissza, erőszakos bűncselekményeket is elkövetett. Egy tavaly májusi körözési lista szerint jogtalanul van szabadlábon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!