Május óta keresik a tíz embert halálra késelő kanadai gyilkosok egyikét

2022. szeptember 5. – 05:29

frissítve

Május óta keresik a tíz embert halálra késelő kanadai gyilkosok egyikét
A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a késes gyilkosok után – Fotó: David Stobbe / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább tíz ember meghalt és tizenöt megsebesült Kanadában, miután két férfi megkéselte őket vasárnap. A két gyanúsított, akiket jelenleg is keresnek a hatóságok, indián közösségek tagjait támadta meg, írta a CNN.

„Nyomozásunk jelenlegi szakaszában úgy véljük, hogy az áldozatok egy részét a gyanúsítottak célba vették, másokat pedig véletlenszerűen támadtak meg” – mondta Rhonda Blackmore saskatchewani rendőrfőnök-helyettes.

A hatóságok Damien Sanderson és Myles Sanderson néven azonosították a két gyanúsítottat, és azt tanácsolják a lakosságnak, hogy tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket. A páros a gyanú szerint fegyveres és veszélyes, és egy fekete Nissan Rogue típusú, 119 MPI saskatchewani rendszámú autóval menekül.

A CBC cikke szerint Myles Sandersont május óta keresik a rendőrök. A 30 éves férfi korábban börtönbüntetést kapott testi sértés, rablás és garázdaság miatt. Hónapokkal ezelőtt feltételesen szabadlábra helyezték, tartania kellett volna a kapcsolatot egy kijelölt tiszttel, de még májusban eltűnt.

A két gyanúsított, Damien Sanderson és Myles Sanderson – Fotó: kanadai rendőrség / AFP
A két gyanúsított, Damien Sanderson és Myles Sanderson – Fotó: kanadai rendőrség / AFP

Blackmore azt mondta, hogy az első késelésről helyi idő szerint reggel 5:40-kor kaptak értesítést, a James Smith Cree nemzetség egyik tagját érte támadás, majd perceken belül újabb hívásokat kaptak. A hatóságok 13 helyszínen találtak áldozatokat Saskatchewan-szerte. Tizenöt embert kórházba szállítottak, de még lehetnek olyan sérültek, akik maguk jelentkeztek be egészségügyi intézményekbe. A támadások a James Smith Cree nemzetség és a Weldon indián közösséget tagjait érték.

„Mindenkinek Saskatchewanban, különösen azoknak, akik a James Smith Cree First Nation területének közelében laknak, kérjük, hogy húzódjanak meg a helyükön és maradjanak biztonságban” – írta Twitterén Marco Mendicino kanadai közbiztonsági miniszter.

Justin Trudeau miniszterelnök közleményében azt írta, hogy a késelés szörnyű és szívszorító. „Szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és mindenkit arra kérünk, hogy kövesse a helyi hatóságok frissítéseit. Köszönjük a bátor elsősegélynyújtóknak a helyszínen tett erőfeszítéseiket” – tweetelte Trudeau.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!