Trump szerint az FBI szórta szét lakásában a szigorúan titkos dokumentumokat, nem ő

2022. szeptember 1. – 09:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump szerint az FBI hanyag és rendetlen volt, amikor a hatóságok házkutatást tartottak a mar-a-lagói birtokán, ahol titkosított kormányzati dokumentumokat foglaltak le. A volt amerikai elnök úgy véli, az ügynökök a házkutatás során dokumentumokat szórtak a földre, hogy lefényképezzék őket, írja a Business Insider.

Trump szerdán több Truth Social-bejegyzést is közzétett az igazságügyi minisztérium által közzétett fotók miatt – ezeken a razzia során lefoglalt titkos dokumentumok voltak láthatók egy szőnyegen. A volt elnök úgy fogalmazott:

„A dokumentumokat hanyagul a padlóra dobták, majd lefényképezték, mintha ezt találta volna az otthonomban az FBI, amikor betört hozzám. Tévedés! Ők szedték ki az iratokat a kartondobozokból, és rakták át a földre, nem én.”

Trump tehát posztjai alapján nem azt tagadta, hogy szigorúan titkos dokumentumokat tartott volna házában, csak azt találta „nagyon megtévesztőnek”, hogy ezeket nem egy dobozban, hanem a földön fotózták le. Szerinte ugyanis az általa „szörnyűnek” nevezett fotózási módszer azt sugallhatja az embereknek, hogy „ettől úgy néz ki, mintha én szórtam volna szét őket”.

Az igazságügyi minisztérium nyilvánosan elérhetővé tette a „szigorúan titkos” dokumentumokról szóló képet a Trump elleni nyomozás részeként. A dokumentumokon a Fehér Ház fejléce is látható. Mint a minisztérium közölte, a dokumentumok némelyike olyan szenzitív adatokat tartalmazott, hogy a nyomozóknak külön engedélyt kellett kérniük azok megnézésére.

A minisztérium nem tért ki az általa közölt fotón arra, hogy így találták-e meg a papírokat vagy sem. A házkutatás során az FBI 11 titkosított dokumentumot foglalt le, erről részletesen itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!