Szegény vidékekről mennek meghalni Ukrajnába a fiatal orosz katonák

2022. augusztus 18. – 14:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország szegényebb régióiból származtak azok a katonák, akik elestek az ukrajnai háborúban, írja a Mediazona nevű független orosz hírportál kutatására hivatkozva a Guardian.

Míg az ukrán külügyminisztérium az orosz áldozatok számát körülbelül 44 300-ra becsüli, az amerikai hírszerzés szerint nagyjából 70-80 ezer orosz katona sérült meg vagy vesztette életét a közel fél éve tartó harcokban. Az orosz hadügy utoljára márciusban tett közzé adatot az elesett katonáiról, és ekkor is csak 1849 áldozatot ismertek el.

Ehhez képest most a Mediazona 5185 halálos áldozatot tudott azonosítani a hozzátartozók közösségi médiás aktivitása, a helyi médiában megjelent beszámolók és a helyi hatóságok nyilatkozatai alapján. Ezeket megvizsgálva az újságírók arra jutottak, hogy az áldozatok többségében a szegényebb, vidéki régiókból származtak, ahol az etnikai kisebbségek aránya is magasabb. A legtöbb áldozatot a dél-oroszországi Dagesztánból és a szibériai Burjátföldről azonosították.

Életkorát tekintve pedig a legtöbb áldozat 21-23 éves volt, de hasonlóan magas arányban haltak meg 24-26 éves fiatal felnőttek is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!