Medvegyev: A NATO egy rákos daganat, el akarja pusztítani Oroszországot

2022. augusztus 8. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Medvegyev interjút adott az orosz hírügynökségnek. A nyugatellenes retorikájú interjút a 2008-as, Grúzia elleni orosz támadás évfordulójára időzítették. A grúziai háborúra Medvegyev elnöksége alatt került sor. A hétfő reggel közölt interjúban Medvegyev azt mondta:

  • Az Egyesült Államok bűnös politikáját agresszívan folytatják Ukrajnában, a függetlenségét végleg elvesztett Európai Unió aktív támogatásával.
  • A cél ugyanaz – elpusztítani Oroszország. Innen ered a Nyugat által kezdeményezett rendkívül agresszív, oroszgyűlölő geopolitikai folyamat. Az orosz válasz kemény, de alaposan átgondolt.
  • Ha lehetőség adódik a probléma békés, tárgyalásos megoldására, akkor ezt meg kell lépni. De ha nincs már kiút, akkor erővel kell reagálni. Sajnos mind Grúziában, mind Ukrajnában az országok vezetése nem hagyott más választást Oroszországnak, megszakítva a konfliktusok politikai rendezésének folyamatát. Mi ezért szándékosan a katonai beavatkozás mellett döntöttünk.
  • A NATO-t Oroszország határai mentén való könyörtelen terjeszkedési vágya, mint egy rákos daganat, globális problémává tette, ami minden értelmes embert megbetegít.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!