Már ezer ukrán beteget vettek át európai kórházak

2022. augusztus 05. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki adatok alapján az Európai Unió már ezer ukrán beteg egészségügyi evakuálását koordinálta az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében. A betegek különböző európai kórházakban részesülhetnek szakorvosi ellátásban – írja az Európai Bizottság közleménye.

Mivel Ukrajnában napról napra nő a sebesültek száma, a helyi kórházak nehezen birkóznak meg a feladataikkal. Lengyelország, Moldova és Szlovákia is támogatást kért egészségügyi evakuálási műveletek végrehajtásához kórházaikból, tekintettel a hozzájuk érkező betegek nagy számára.

A helyi kórházak tehermentesítése érdekben március 11. óta az EU gondoskodik annak koordinálásáról, hogy a betegeket más, szabad kórházi kapacitással rendelkező európai országokba szállítsák át. Már 18 országba szállítottak így betegeket: Németországba, Franciaországba, Írországba, Olaszországba, Dániába, Svédországba, Romániába, Luxemburgba, Belgiumba, Spanyolországba, Portugáliába, Hollandiába, Ausztriába, Norvégiába, Litvániába, Finnországba, Lengyelországba és Csehországba.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!