Elkapták a Lady Gaga kutyasétáltatójának lelövésével gyanúsított, tévedésből kiengedett férfit

2022. augusztus 04. – 07:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem négy hónappal azután, hogy Los Angelesben tévedésből kiengedték, ismét elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy rablás során lelőtte Lady Gaga kutyasétáltatóját – közölték az amerikai hatóságot.

Az NBC News szerint a 19 éves James Howard Jacksont Palmdale-ben, egy Los Angelestől északra fekvő városban tartóztatták le. A Los Angeles megyei seriff hivatala szerint Jacksont a Ryan Fischer kutyasétáltató 2021. február 24-i lövöldözésének ügyében vádolják, és először áprilisban tartóztatták le, négy társával együtt. A támadásban részt vevőket gyilkossági kísérlettel és rablással vádolják, a lövéseket leadó James Jackson esetében külön ez is szerepel a vádak között, Jaylin White-ot pedig testi bántalmazással is vádolják. A rendőrség szerint az öt gyanúsítottból négyen dokumentáltan bandatagok.

Ennek ellenére James Howard Jackson áprilisban tévedésből kiszabadult a börtönből, a seriff hivatala szerint „elírás” volt az idevágó dokumentumokban.

Egy hónappal ezelőtt 5000 dolláros jutalmat hirdettek a Jackson letartóztatásához vezető információkért, de az egyelőre nem derült ki, hogy ez szerepet játszott-e abban, hogy szerdán őrizetbe vették.

Lady Gaga kutyáit, Kojit és Gustavot február 24-én rabolták el Hollywoodban. A harmadik kutya (Miss Asia) el tudott menekülni, és később megtalálták. Gaga, aki egy forgatás miatt Rómában volt a támadás idején, már akkor 500 ezer dolláros (több mint 150 millió forintos) jutalmat ajánlott fel annak, aki visszajuttatja a kedvenceit. Koji és Gustav végül épségben megkerült, egy nő vitte be a buldogokat az egyik Los Angeles-i rendőrőrsre, akinek nem volt köze a rabláshoz.

Lady Gaga kutyasétáltatója, Ryan Fischer túlélte a támadást, de egy részt el kellett távolítani a tüdejéből.