Szankcionáltak egy orosz oligarchát, akié a 2. legnagyobb magáningatlan Londonban

2022. augusztus 2. – 20:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az USA kedden egy sor intézkedést hozott az orosz elit ellen – köztük több, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szoros kapcsolatban álló személy ellen. Szankciókat jelentettek be több oligarcha, egy nagy acélgyártó vállalat és két leányvállalata, valamint egy szankciók kijátszásával vádolt pénzintézet és annak vezérigazgatója ellen.

Korlátozó intézkedéseket vezetnek be továbbá 24 orosz védelmi és technológiai vállalat és szervezet ellen. Vízumkorlátozást vezetnek be további csaknem 900 olyan orosz tisztviselővel szemben, akik a Krím annektálásában részt vettek.

A szankciókkal sújtott oligarchák között van Andrej Grigorjevics Gurjev, a PhosAgro vegyipari vállalat milliárdos alapítója is, akit Putyin közeli munkatársaként tartanak számon. Gurjev vagyonát a brit kormány is zárolta, nemcsak egy hajóját foglalták le, hanem a tulajdonában álló Witanhurst-birtokot is, amely a Buckingham-palota után a második legnagyobb magáningatlan Londonban.

Putyin egy másik közeli szövetségesét, Alina Maratovna Kabajevát is szankcionálták. Ő jelenleg a Kreml befolyása alatt álló orosz nemzeti médiacsoport vezetője, és nem mellékesen egyes nyugati sajtóhírek szerint Putyin barátnője.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!