Nehammer: Még túl korai a szankciók hatásáról mérleget vonni

2022. július 28. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

A háború kérdése az osztrák kancellár szerint is komplikált. Európában az a többségi álláspont, hogy a háború soha nem jó eszköze a politikának – mondta Nehammer. Szerinte a szankciók nem olyan gyorsan hatnak, mint ahogy azt előzetesen gondoltuk. Emiatt van némi frusztráció.

Amellett kiállok hogy a szankcióknak jobban kell fájniuk annak, akire kiróttuk, mint azoknak, akik kirótták. Az osztrák álláspont világos: a gázembargó bevezetése nem lehetséges. Ha gázembargó lenne, akkor borulna a német ipar, ami magával rántaná az osztrák gazdaságot is – vezette le.

„Úgy gondolom, még túl korai a szankciók hatásáról mérleget vonni.” Ezek lassabban hatnak. Amit mindenképpen meg kell tennünk: hogy Ukrajnával kapcsolatban továbbra is elkötelezettnek kell maradnunk. A vita nem rossz, a vita a demokrácia alapja. „Engem nem érdekel, hogy a diktátorok mit gondolnak” – mondta Nehammer, bár pont ott nagyon szakadozott az online közvetítés, így nem világos, hogy ezt pontosan kire mondta.

„Kifejezetten támogatom a magyar miniszterelnököt abban a törekvésében, hogy az ortodox egyház befolyását, főleg a Balkánon, vegyék figyelembe. Én erősen támogatom az állam és az egyház szétválasztását, de ha az ortodoxia kulcsszereplő a Balkánon, és a Balkán stabilitása fontos számunkra, akkor figyelembe kell vennünk az ortodox egyház érdekeit” – mondta Nehammer azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor nem támogatta Kirill pátriárka EU általi szankcionálását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!