Észak-Korea amerikai háborús biológiai laborokat sejt Ukrajnában

2022. július 24. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megvádolta Észak-Korea az Egyesült Államokat azzal, hogy biológiai fegyverek előállítására alkalmas laborokat tart fenn Ukrajnában – írta a Barrons.com. A Kreml álláspontját tükröző nyilatkozat nem meglepő azután, hogy Észak-Korea a múlt héten önálló államokként ismerte el az oroszbarát kelet-ukrajnai Luganszki és Donyecki Népköztársaságokat (LNR, DNR).

Ezt Oroszország mellett eddig csak a hatalmát orosz katonai segítséggel fenntartó Bassár Aszad vezette Szíria tette meg – nem számítva a lényegében csak Oroszország által elismert Abháziát és Dél-Oszétiát –, de beszédes, hogy erre még az Oroszországgal legszorosabb szövetségben lévő Alekszandr Lukasenko vezette Belarusz sem vállalkozott.

Az észak-koreai hivatalos közlemény szerint az Egyesült Államok nemzetközi egyezményeket sértve állít fel ilyen laborokat a térségben, többek között Ukrajnában – ez valamivel túlmegy az orosz állásponton, amely csak Ukrajnára vonatkoztatva beszél titkos katonai laboratóriumokról.

Az ENSZ korábban közölte, nem tud arról, hogy bármiféle titkos biológiai fegyverek létrehozásán dolgozó laborítórium volna Ukrajnában.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!