Kevin Spacey ártatlannak vallotta magát a bíróságon

2022. július 14. – 14:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész jövőre bíróság elé áll Londonban, miután csütörtökön ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában, írja az MTI.

A színészt négyrendbeli, három ember ellen elkövetett szexuális zaklatással vádolják, illetve azzal, hogy egy esetben beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerített egy személyt.

Kevin Spacey elhagyja a londoni bíróság épületét 2022 július 14-én Fotó: Wiktor Szymanowicz / NurPhoto / AFP
Kevin Spacey elhagyja a londoni bíróság épületét 2022 július 14-én Fotó: Wiktor Szymanowicz / NurPhoto / AFP

A színész a csütörtöki, húszperces meghallgatáson mind az öt vádpontban ártatlannak vallotta magát, a bíróság 2023. június 6-ra tűzte ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd. Spacey szabadlábon védekezhet.

A szexuális zaklatásért, ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbüntetésre számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani börtön is kiszabható.

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben, amikor a színész a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt. A sértettek között egy 40-es éveiben járó és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas Spacey szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg.

A botrány kirobbanása után kitették a Kártyavár című népszerű Netflix-sorozatból (az eset után Spacey-t 31 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték), és A világ összes pénze című filmben Christopher Plummerrel újraforgatták a jeleneteit.

Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Hozzátette: Spacey azért tért vissza Londonba, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és folytatni tudja életét.

Május elején írtuk meg, hogy Kevin Spacey fogja a A Nyugat kapujában című, tatárjárás idején játszódó történelmi film főgonoszát, az olasz bíborost alakítani. A Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága több mint 1,2 milliárd forintos támogatást szavazott meg a filmnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!