Csütörtökön áll bíróság elé Nagy-Britanniában a zaklatással vádolt Kevin Spacey

2022. június 13. – 18:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön, helyi idő szerint délelőtt 10-kor kell megjelennie a bíróság előtt Nagy-Britanniában a négyrendbeli, három ember ellen elkövetett szexuális zaklatással vádolt amerikai színésznek, Kevin Spacey-nek. Spacey-t ezeken felül egy esetben azzal vádolják, hogy beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerített egy személyt.

A 62 éves Spacey, akiről május elején írtuk meg, hogy főszerepet kapott a magyar Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága által több mint 1,2 milliárd forintos támogatást elnyerő A Nyugat kapujában című, tatárjárás idején játszódó történelmi filmben, korábban azt mondta, hogy „önként” megjelenik egy brit bíróságon, hogy válaszoljon az öt vádpontra. Az Amerikai szépség sztárja májusban a Good Morning America című műsornak adott nyilatkozatot, amelyben azt mondta, biztos benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát.

A 62 éves Oscar-díjas Spacey színészi pályafutása 2017-ben, az akkor ellene felmerült szexuális zaklatási vádak miatt szakadt félbe. A több felmerült vád miatt független vizsgálatokat is indítottak Spacey ellen, amelyek megállapították, hogy a vele dolgozók széles körben szexuális zaklatásnak voltak kitéve.

A színészt a zaklatási botrány kirobbanása után a Netflix sikersorozatából, a Kártyavárból (House of Cards) és egyéb szerepeiből is eltávolították – az eset után Spacey-t 31 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték a producerek felé. Az egyetlen korábbi büntetőeljárást, amelyet szexuális szeméremsértés miatt indítottak ellene, miután állítólag egy 18 éves férfit molesztált, 2019-ben megszüntették.

Spacey mellett várhatóan az Amerikában már bűnösnek talált producer, Harvey Weinsteinnek is bíróság elé kell állnia az Egyesült Királyságban – ellene egy 1996-os zaklatási ügy miatt emelhetnek vádat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!