Elutasították Amber Heard kérelmét, hogy tárgyalják újra a Johnny Depp elleni ügyét

2022. július 13. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

Amber Heard ügyvédei július elején kérték a bíróságtól, hogy helyezzék hatályon kívül az ítéletet a volt férjével, Johnny Depp-pel folytatott rágalmazási perben, és vagy ejtse az ügyet, vagy rendeljen el új tárgyalást. Most szerdán egy virginiai bíró elutasította Amber Heardék kérelmét, írja az AP.

Heard ügyvédei július 1-jei keltezéssel adták be a Virginia állambeli Fairfax megye bíróságára azokat a dokumentumokat, amelyekben azt állítják, túlzott mértékű volt a Depp számára megítélt 15 millió dolláros kártérítés, és azt nem is támasztotta alá a tárgyaláson megfelelő mértékű bizonyíték.

Heardöt és Deppet is felelősnek találták rágalmazásért az egymás elleni perben a múlt hónapban, de az esküdtszék Deppnek 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg, Heardnek viszont csak 2 millió dollárt. (A kártérítés mértékét egyébként később módosították, mivel a büntető kártérítés törvényi maximuma a pernek helyet adó Virginia államban 350 ezer dollár. Az eredeti ítéletben 10 millió dolláros kártérítés és 5 milliós büntető kártérítés járt Deppnek, ez a teljes összeget nézve 10,35 millió dollárra módosult.)

A beadványban Heard ügyvédei több dologgal is érveltek. Például, hogy helytelen volt a bíróság arra vonatkozó döntése, amely szerint nem említhették meg, hogy Depp 2020-ban elvesztette a nagy nyilvánosságot kapott rágalmazási perét a Sun című brit napilap kiadója ellen. A lap azt állította, hogy Depp bántalmazó férj volt, ez vezetett végül a Heard és Depp közötti perhez. Abban, a Sun elleni ügyben a bíró a lap állításainak alátámasztására használt 14 állítólagos erőszakos esetből 12-t fogadott el. Depp tagadta ezeket a bántalmazási eseteket.

Heard ügyvédei azt is állították, hogy Depp és csapata nem tudott bizonyítani semmilyen tényleges reputációs vagy anyagi kárt Heard a Washington Postban megjelent, a virginiai ügy középpontjában álló véleménycikke miatt, és hogy Deppék nem tudták bizonyítani, hogy Heard rosszindulatúan cselekedett volna.

Emellett egy jogtechnikai szálba is próbáltak belekapaszkodni Heard ügyvédei, akik a beadványban megjegyzik, ellentmondásos adatra bukkantak a peres felek (és képviselőik) számára az esküdtekről megküldött dokumentumokban. A 15-ös esküdt ugyanis 1970-ben született a feltüntetett 1945 helyett, így Heard ügyvédei megkérdőjelezik, hogy az esküdtet megfelelően átvilágították-e, illetve hogy alkalmas volt-e a szolgálatra.

A virginiai bíró minden kifogást elutasított, de Heard továbbra is fellebbezhet az ítélet ellen a virginiai fellebbviteli bíróságon, és ahogy a Guardian írja, a fellebbezésben újabb okokat hozhatnak fel Heard ügyvédei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!