Egy utas csak azért vett repjegyet, hogy megkeresse elveszett poggyászát a dublini repülőtéren

2022. július 11. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dermot Lennon június 28-án érkezett vissza az írországi Dublinba az ausztráliai Brisbane-ből, és mivel a poggyásza még az érkezése után egy héttel sem volt meg, vett egy repülőjegyet, hogy beléphessen a poggyászkiadó területre, hátha megtalálja a bőröndöt.

A Business Insider cikkében olvasható a sztori, Lennon az RTÉ Claire Byrne Show-jában pénteken beszélt a szokatlan esetről. Miután hiába próbált a reptérrel telefonon dűlőre jutni, egy héttel a hazaérkezése után úgy döntött, vesz egy jegyet, hogy másnap közvetlenül az indulási helyen, a poggyászkiadásnál kutakodjon személyesen a bőröndje után. „Fölmentem a weboldalra, és a lehető legolcsóbb jegyet vettem”, ami egy 18 eurós jegy volt a skóciai Glasgow-ba.

Lennon végül július 5-én sikeresen visszaszerezte táskáját.

Fotó: Mark Wayt
Fotó: Mark Wayt

„A hely tele volt bőröndökkel, több ezer táska volt mindenütt. Láttam, hogy némelyik június 15-ről származott, azt hiszem, volt olyan is, amelyik június 2-ról” – idézi őt az Insider.

De nem Lennon volt az egyetlen, aki szokatlan lépésre szánta el magát, és repülőjegyet vásárolt, hogy visszakapja a csomagjait: a férfi állítja, hogy találkozott egy amerikai utassal is, aki ugyanezt tette – 300 euróért.

Lennon a repülőtéri helyzetet totál kaotikusnak írta le.

A dublini reptér illetékese az üggyel kapcsolatban az Irish Mirrornak annyit nyilatkozott, hogy ők nem kezelik a légitársaságok poggyászait, azokat vagy közvetlenül a légitársaság, vagy egy harmadik fél, a földi kiszolgáló cégük végzi.

Az egész légiközlekedési ágazat világszerte zűrzavarral, járatkésésekkel és káosszal küzd a nyári utazási szezonban, mivel a kereslet visszatért a járvány előtti szintre.

Ebben a hosszabb cikkben írtunk a reptéri káoszról, itt pedig egy videót is mutattunk a helyzetről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!