Súlyos testi sértés miatt nyomoznak a német szociáldemokraták buliján beginázott nők ügyében

2022. július 10. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos testi sértés gyanújával nyomozást indított a berlini rendőrség a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) múlt szerdai partija miatt, ahol legalább kilenc nőt gináztak be. Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak, írja az MTI.

Szombat reggel a rendőrség arról számolt be, hogy öt érintettről tudnak, elsőként egy 21 éves nő panaszkodott rosszullétre, szédülésre és emlékezetkiesésre, tünetei miatt kórházban is kivizsgálták. Vasárnap az SPD-frakció egyik szóvivője már azt közölte: kilenc résztvevő jelezte, hogy hasonló tünetei voltak a rendezvény után. Hozzátette azt is, hogy többségükben nők az érintettek. Nagy valószínűséggel az italukba csempészett KO-cseppek nevű kábítószer miatt lettek rosszul, a drog nálunk leginkább gina vagy GHB néven ismert.

A párt parlamenti frakciójának szokásos éves buliját a kancellári hivatal tőszomszédságában álló hatalmas cirkuszi sátorban tartották, ahol kétezer ember is elfér. A Tipi nevű hely máskor színházként működik és egyéb rendezvényeknek is helyt ad. A rendezvényen mintegy ezer ember vett részt, a párt számos képviselője mellett Olaf Scholz kancellár is jelen volt. Mathias Martin, az SPD frakcióvezetője pénteken közölte, a párt borzasztónak tartja az esetet, és azonnal értesítették az ügyről a hatóságokat.

A GHB vízben oldva színtelen, szagtalan, sós ízű folyadék. Ez megkönnyíti azt, hogy a szert észrevétlenül bárki italába csempésszék. A GHB-t partidrogként, „folyékony exstasyként” is használják, mert növeli a libidót, oldja a gátlásokat, eufóriát okoz, de
erős nyugtató hatással is rendelkezik, így hamar védekezésre képtelen állapotba kerülhet az, akinek a szervezetébe jut. Ezek az emberek aztán szexuális visszaélések vagy más bűncselekmények áldozataivá válhatnak úgy, hogy a történekre nem is emlékeznek.

A budapesti vizes világbajnokságon részt vevő, 22 éves kanadai úszó, Mary-Sophie Harvey is ilyen drog áldozatává válhatott. A kanadai úszó azt állítja, hogy a visszautazásuk előtti este bulizni mentek a budapesti éjszakába, ahol több óra kiesett az emlékezetéből. Az úszó agyrázkódással, bokarándulással, és a testén további zúzódásokkal tért magához. Az esetet vizsgálja a vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!