Az oroszok azt állítják, hogy szétlőttek két, amerikai fegyverekkel teli ukrán hangárt

2022. július 10. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium szerint a tüzérségük szétlőtt két donyecki hangárt, amiben az ukrán hadsereg Amerikából érkezett M777-es tarackokat tartott – írja a minisztérium közleménye alapján a Reuters.

Rácz András Oroszország-szakértő a Telexnek nemrég azt mondta (és például a Reuters is gyakran megjegyzi a cikkeiben), hogy érdemes fenntartásokkal kezelni az orosz minisztérium ilyen jellegű közleményeit, mert általában semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatnak, és nem is nagyon lehet független forrásokból megerősíteni a hírt. Néhány napja például azt állították, hogy 210 ukrán harci repülőt lőttek le, pedig Ukrajnának még a háború előtt sem volt ennyi bevethető repülője.

„Ráadásul orosz oldalról ezeket mindig a védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy kommunikálja, Konasenkovot pedig már nagyon sokszor lehetett hazugságon érni – ugyanez az ember még 2014-ben, az orosz rakétával lelőtt maláj gép esete után két sajtótájékoztatót is tartott arról, hogy miért az ukránok lőtték le a gépet, de a két sajtótájékoztató egyébként egymásnak is ellentmondott”

– magyarázta Rácz.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!