Oroszország ott lesz a G20-csúcstalálkozón, de a résztvevők nem nagyon kérnek Lavrovból

2022. július 7. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Indonéziába repült Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, hogy részt vegyen a G20 külügyminisztereinek csúcstalálkozóján csütörtökön és pénteken. A találkozó lesz az első személyesen megtartott esemény, amelyen ott lesz Vlagyimir Putyin elnök régóta hivatalban lévő külügyminisztere, Lavrov és Oroszország több nagy kritikusa is.

Lavrov azzal a szándékkal érkezett Balira, hogy a csúcstalálkozó keretein belül találkozzon néhány G20-as partnerével – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség, de a miniszterek, köztük Annalena Baerbock német és Antony Blinken amerikai külügyminiszter kizárta, hogy találkozzon Lavrovval. Annalena Baerbock német külügyminiszter korábban azt mondta, nem szabad megengedni, hogy Oroszország az ukrajnai háború miatt platformként használja a G20-ak találkozóját.

A G20 a következő húsz tagból áll: Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Indonézia, Olaszország, Japán, Mexikó, Oroszország, Szaúd-Arábia, Törökország és az Európai Unió.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!