Helyzetjelentés a frontról

2022. július 7. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A CNN gyűjtötte össze címszavakban, hogy hol zajlanak most harcok, és mit tudni ezekről, szóval nézzük is.

  • Szlovjanszk: Az ukrán hadsereg vezérkara szerint az oroszok a várostól északra és északkeletre fekvő területek elleni támadást készítenek elő, illetve indítottak meg. Több települést tüzérséggel, illetve rakéta-sorozatvetővel lőttek. Maga Szlovjanszk azonban szerda este állítólag csendes volt.
  • Bahmut: A Donyecktől 100 km-re északkeletre található várostól délre szintén orosz ágyúzás folyt. Az orosz erők már csak 6-7 km-re vannak a várostól, amit mindenképp be kellene venniük ahhoz, hogy összehangolt offenzívát indíthassanak a Donyecki régió még ukrán kézen levő nagyjából 45%-a ellen.
  • Harkiv: Északon az ukrán hadsereg szerint az orosz erők továbbra is lövik a Harkiv városa körüli településeket. A helyi hatóságok közölték, hogy az éjszaka folyamán egy bentlakásos iskolát is eltaláltak a lövedékek, de nem jelentettek áldozatokat.
  • Herszon: A déli régióban az ukrán erők az elmúlt hetekben elért sikereiket próbálják meg fenntatani. A vezérkar közölte, hogy Dobrjanszk térségében „katonáink szinte teljesen megsemmisítették az ellenség szabotázs- és felderítő csoportját, és sikeresen visszaverték az azt követő ellenséges támadást”. A Herszon és Mikolajiv régiók határán pedig a vezérkar szerint az oroszok több területet is lőttek, hogy megakadályozzák az ukrán erők előrenyomulását.
  • Odessza: A helyi katonai területi közigazgatás közölte, hogy az éjszaka folyamán két rakétát lőttek ki ukrán infrastruktúrára, és két mezőgazdasági raktárhelyiséget semmisítettek meg.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!