Legálisan vásárolta fegyverét a chicagói lövöldöző

2022. július 5. – 22:30

Másolás

Vágólapra másolva

Heteken át tervezte merényletét és legálisan vásárolta fegyverét az az amerikai férfi, aki július 4-én, a függetlenség napi felvonuláson hat embert megölt és legalább harminc embert megsebesített Chicago Highland Park nevű kerületében.

A 21 éves Robert E. Crimo több mint hetven lövést adott le a felvonuló tömegre egy épület tetejéről. Nem sokkal a merénylet után őrizetbe vették. A rendőrség közlése szerint a lövöldözés idején női ruhát viselt, hogy így rejtse el személyazonosságát. A lövöldözés után elvegyült a tömegben, majd az anyja házába ment. Később önként feladta magát – közölte Chris Covelli, a Lake megyei seriffhivatal szóvivője.

Fotó: Robert E. Crimo via Reuters
Fotó: Robert E. Crimo via Reuters

A hatóságok egyelőre nem tudják, mi volt az indítéka, és még az sem világos, milyen büntetőjogi tényállás alapján emelnek vádat ellene.

Crimo Awake the Rapper művésznéven szerény népszerűségnek örvendett a közösségi hálón, videóit néhány ezren látták a Youtube-on. Az egyik – azóta már elérhetetlen – felvételen egy férfi puskával vesz célba embereket, majd egy vértócsában hever, miután a történet szerint a rendőrség lelőtte.

(MTI, CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!