Arra kérik a lakosokat Liszicsanszkban, hogy maradjanak az óvóhelyeken

2022. június 30. – 23:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerhij Hajdaj, a régió ukrán kormányzója arra szólította fel a lakosokat Liszicsanszkban, hogy maradjanak az óvóhelyeken, mert „már nem lehetséges az evakuálás.” Hajdaj szerint az orosz erők a város szélén vannak, és több irányból is lövik a települést, és aláaknázzák a bevezető utakat, de a településen belül még nincsenek utcai harcok.

Hajdaj korábban azt mondta, hogy folyamatosan lövik a várost az orosz erők. A békeidőben 100 ezres Liszicsanszkban 15 ezer ember lehet még, őket az ukrán hatóságok szerint próbálták evakuálni, miközben az oroszok a Szeverodonyeck elfoglalása óta a támadások fókuszában álló város körbekerítésével próbálkoznak. Itt látható Liszicsanszk és a kelet-ukrajnai front az Institute for the Study of War térképén:

Az oroszbarát luhanszki szakadárok egyik vezetője, Vitalij Kiszelev azt állította, hogy az orosz erők teljesen elfoglalták a közeli olajfinomítót, ahol a brit hírszerzés szerint is a legkomolyabb harcok folytak. Hajdaj azonban tagadta azt állítást, hogy a város felét ellenőrzésük alatt tartanák, és az ukrán erők szerint az olajfinomítónak is csak egyes részeit foglalták el. Az ukránok szerint visszavertek egy támadást egy zselatinfeldolgozó üzem ellen is. (CNN, BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!