Betiltják a Juul márkájú elektromos cigiket Amerikában

2022. június 23. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal betiltotta a Juul márkájú elektromos cigaretták forgalmazását az Egyesült Államokban, írja a CNN.

A hivatal közölte, felülvizsgálta a vállalat dohánytermékek forgalomba hozatalára irányuló kérelmeit, és megállapította, hogy a cég vizsgálati eredményei „elégtelen és ellentmondásos adatokat tartalmaznak”, többek között a termékekből kioldódó káros vegyi anyagokkal kapcsolatban.

Meglepően eseménydús heteket él át az alternatív dohánytermékek piaca. Csütörtökön jött ki a KPMG üzleti tanácsadó cég javaslata, amiben az e-cigik alacsonyabb európai uniós adókulcsa mellett érvelnek a veszélyesebb hagyományos cigarettákhoz képest. Magyarországot pedig eközben az illegális, de a tinédzserek között rendkívül népszerű Elf Bar, azaz manórúdőrület kerítette hatalmába.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom