Szijjártó szerint fontos szerepe van Görögországnak a magyar energiaválság kezelésében

2022. június 22. – 14:35

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország és Görögország együttműködése fontos lesz az ukrajnai háború okozta globális válságok kezelésében, Görögországnak kulcsszerepe van a magyarországi földgázellátás diverzifikációjában is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Athénban, írja az MTI.

Szijjártó a görög külügyminiszterrel, Níkosz Déndiasszal tartott közös sajtótájékoztatót, ahol kiemelte, hogy a globális válságok okozta élelmiszer- és energiaellátás területén megjelenő problémák kezelésében is fontos szerepe van a görögöknek.

Szijjártó Péter hozzátette, Magyarország számára két reális forgatókönyv létezik a diverzifikációra, a kelet-mediterrán medencéből vagy az Azerbajdzsánból származó földgáz, és mindkét irányból kizárólag Görögországon keresztül történhet a szállítás, azonban ehhez is infrastrukturális fejlesztésekre van szükség. Mindaddig, amíg ez nincsen így, addig be kell látnunk, hogy az orosz vezetékes földgáznak nincsen alternatívája, és ezzel kell számolnunk a jövőben is" – vélekedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!