Putyin növelni akarja a kínai autók arányát az orosz piacon

2022. június 22. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök a feltörekvő gazdaságokat tömörítő BRICS-csoport (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) csúcstalálkozója előtt egy nappal arról nyilatkozott, hogy Moszkva azon dolgozik, hogy kereskedelmi forgalmát „megbízható nemzetközi partnerek, mindenekelőtt a BRICS-országok” felé terelje.

„Országaink vállalkozóinak nehéz körülmények között kell megküzdeniük a vállalkozásaik fejlesztésével, a nyugati partnerek figyelmen kívül hagyják a piacgazdaság alapelveit, a szabad kereskedelmet, a magántulajdon sérthetetlenségét” – mondta Putyin. Hozzátette: tárgyalásokat folytatnak indiai üzletláncok oroszországi megnyitásáról és arról, hogy növelni akarják a kínai autók arányát az orosz piacon.

„Az orosz olajszállítások Kínába és Indiába növekednek” – mondta Putyin, aki arról is beszélt, hogy Oroszország a BRICS-partnerekkel „alternatív nemzetközi átutalási mechanizmusokat” és egy „nemzetközi tartalékvalutát” fejleszt, hogy csökkentsék a dollártól és az eurótól való függőséget.

(Guardian, Interfax)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!