Meghalt egy ötéves amerikai kisfiú, akit órákig az autóban felejtettek

2022. június 21. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy ötéves kisfiú, miután édesanyja az autóban felejtette a család houstoni otthona előtt, miközben a lánya születésnapi buliját készítette elő, írja a CNN.

Az anya nyolcéves lányával és ötéves kisfiával együtt ért haza. A kislánnyal besietett a házba, ahol elkezdték előkészíteni a gyerek születésnapi buliját. A nagy rohanásban csak két-három órával később vették észre, hogy a kisfiú az autóban maradt, akkor azonban már késő volt, a helyszínre érkező mentők már csak a gyerek halálát tudták megállapítani.

Houstonban aznap rekordmagas, nagyjából 38 fokos hőség volt. Az órákra a kocsiban rekedt kisfiú ugyan ki tudta kapcsolni a biztonsági övét, az ajtót viszont már nem tudta kinyitni, mert az autó kölcsönzött volt, amit nem ismert. A nyomozók szerint gyermekbiztonsági zár sem volt a járműben. Egyelőre nem tudni, vádat emelnek-e az anya ellen.

Amerikában évente átlagosan 39 gyerek hal meg azért, mert benne felejtették egy felforrósodó autóban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 9 naponta bekövetkezik egy ilyen tragédia.

Magyarországon június elején halt meg egy négyéves kislány, akit nyolc órára egy kisbuszban felejtettek. Az esettel összefüggésben ebben a cikkünkben részletesen írtunk arról, hogyan fordulhat elő, hogy egy szülő ott felejti a gyermekét az autóban.

Az agyi rövidzárlatra visszavezethető tragédiák száma kimutathatóan emelkedett azóta, hogy a légzsák okozta balesetek elkerülése érdekében a vezető mellől a kocsi hátuljába költöztették a gyereküléseket. A Kids and Cars civil szervezet megelőzési tippjei közül az egyik legkönnyebben megvalósítható ezzel a hatással megy szembe: amikor gyereket szállítunk, az anyósülésre kell tenni egy olyan tárgyat, mondjuk egy pelenkázótáskát, ami vizuálisan emlékeztet arra, hogy ott a gyerek.

Ennél egy fokkal nehezebben megvalósítható, hogy szoktassuk rá magunkat a hátsó ajtó kiszállás utáni kinyitására minden esetben. Például úgy lehet kialakítani egy ilyen szokást, ha rutinszerűen beteszünk hátra egy olyan tárgyat, amire állandóan szükségünk van: kézitáskát, laptopot, telefont.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!