Kitiltási hullámra panaszkodnak Trump közösségi oldalának felhasználói

2022. június 12. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Truth Social több felhasználója is arra panaszkodott a napokban, hogy kitiltották, miután a Capitolium ostromát vizsgáló bizottság meghallgatásairól posztolt, írja a Variety. A Truth Social a korábbi amerikai elnök, Donald Trump saját közösségi médiavállalkozása, amit azután hozott létre, hogy a Twitterről és a Facebookról is kirakták tavaly januárban.

Az érintettek szerint a meghallgatásokról szóló posztjaikat nagyon hamar törölték, vagy pedig egyszerűen kitiltották őket, nem működik a hozzáférésük. A lap kereste a Truth Socialt üzemeltető Trump Media & Technology Groupot, de nem kaptak választ a kitiltások okaira. Pontos adat egyébként nincsen arról, mennyien használják a februárban indult közösségi platformot, de az egy jó viszonyítási alap, hogy Trumpnak 3,2 millió követője van az applikációban, míg Twitteren 88 millió volt ez a szám.

A 2021. január 6-án, a Capitoliumában történt felkelést vizsgáló kongresszusi testület egyik meghallgatásán a napokban mondta azt Ivanka Trump, a korábbi elnök lánya, hogy nem hiszi el apjának azt az állítását, miszerint a 2020-as elnökválasztást a szavazatokkal való csalással „lopták el” tőle. Szintén a napokban derült ki, hogy az amerikai törvényhozás épületének ostroma miatt vádat emeltek a Proud Boys nevű szélsőséges szervezet korábbi vezetője és több tagja ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!