Saját lánya sem hiszi el Trumpnak, hogy elcsalták a 2020-as elnökválasztást

2022. június 10. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump lánya, Ivanka Trump azt mondta a 2021. január 6-án, az Egyesült Államok Capitoliumában történt felkelést vizsgáló kongresszusi testületnek, hogy nem hiszi el apja hamis állításait, miszerint a 2020-as választásokat a szavazatokkal való csalással „lopták el” tőle – számolt be a Guardian.

Ivanka Trump bizottság ülésén azt mondta, hogy elfogadja William Bar, korábbi főügyész állítását, miszerint az, hogy a választást elcsalták volna, egész egyszerűen hülyeség.

„Tisztelem Barr főügyészt, szóval elfogadtam, amit mondott.”

Álláspontja azután változott meg, miután megismerte Barr álláspontját, aki 2020 decemberéig volt Trump főügyésze. Végül azért mondott le, mert hiába magyarázta el Trumpnak, hogy elvesztette a választást, nem hitt neki.

Barr korábban részletesen kifejtette, hogy az általa vezetett igazságügyi minisztérium nem fedezett fel olyan csalást, ami Donald Trump állításait alátámasztotta volna a „masszív és szervezett” csalásokkal kapcsolatban. A bizottság előtt bemutatót videón a volt főügyész „baromságnak” nevezte korábbi főnöke állításait. Barr, állítása szerint már 2020 novemberében a választások után megmondta az elnöknek, hogy nem támogatja azt az ötletet, hogy csalásnak nevezzék a választást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!