Big Mac és McFlurry nélkül nyitott meg az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska

2022. június 12. – 12:09

frissítve

Big Mac és McFlurry nélkül nyitott meg az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska
A McDonald's helyén megnyitott Vkuszno – i tocska Moszkvában – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitottak a McDonald's-okat helyettesíteni hivatott hamburgerezők Oroszországban. Az új étteremlánc logóját már pénteken bemutatták, azonban a márkanevet csak vasárnap, az első 15 étterem megnyitásakor fedték fel.

Vkuszno – i tocska, ami magyarul annyit tesz, hogy: „Finom és pont ”.

Természetesen mindenkit az izgat legjobban, hogy milyen lesz a kínálat az orosz Meki-pótlékban. Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója annyit már elárult, hogy biztosan nem lesz Big Mac és McFlurry a Vkuszno – i tocskában, mert ezeket a termékeket a fogyasztó a McDonald's márkához köti.

Megígérte azonban, hogy a cég a közeljövőben „méltó” módon fogja helyettesíteni ezeket a termékeket. Azt is mondta, hogy szeretnék megőrizni a mekis hangulatot, viszont eltávolítanak mindent, ami a McDonald's-ra utal.

Az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska megnyitója – Fotó: Evgenia Novozhenina Az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska megnyitója – Fotó: Evgenia Novozhenina
Az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska megnyitója – Fotó: Evgenia Novozhenina

A Vkuszno – i tocska elindulása is azt bizonyítja, hogy álhír volt, miszerint titokban újranyitott a Meki Oroszországban. Hétfőn további 50 Vkuszno – i tocska nyit ki, ahol korábban Meki volt, a jövőben pedig hetente 50-100 új étterem megnyitását tervezik. A McDonald's oroszországi éttermeit egy Alexander Govor nevű üzletember vette meg, aki korábban a cég partnere volt. Govor korábban 25 szibériai franchise-éttermet vezetett.

Dolgozók egy McDonald's helyén nyílt Vkuszno – i tocskában – Fotó: Alexey Filippov Dolgozók egy McDonald's helyén nyílt Vkuszno – i tocskában – Fotó: Alexey Filippov
Dolgozók egy McDonald's helyén nyílt Vkuszno – i tocskában – Fotó: Alexey Filippov

Az első orosz McDonald's 1990-ban nyitott, a moszkvai Puskin téren, ahol mostantól egy Vkuszno – i tocska működik majd. A megnyitó időpontja is szimbolikus, vasárnap ünneplik az ország függetlenségét, az Oroszország Napot. A McDonald's-nak több mint 850 étterme volt Oroszországban, a cég május közepén jelentette be, hogy az Ukrajna elleni háború miatt 32 év után kivonul az országból, és eladja összes érdekeltségét. Oroszországban 62 ezer embert foglalkoztat a cég, amely 1,2-1,4 milliárd dolláros veszteséggel számolt a kivonulás miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!