A Ferrero hat telephelyén tartottak házkutatást a Kinder szalmonellabotrány miatt

2022. június 11. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Hat belgiumi és luxemburgi Ferrero-gyárban és telephelyen tartottak házkutatást a hatóságok a héten a nagy szalmonellajárvány ügyében – írja a Food Safety News. Átkutatták többek között azt az arloni gyárat is, ahonnan valószínűleg a fertőzés elindult. A belga élelmezésügyi hatóság még áprilisban állította le a gyár működését a szalmonellabotrány miatt, de a termelés várhatóan ebben a hónapban újraindulhat.

A házkutatások során dokumentumokat és számítógépes eszközöket foglaltak le, de letartóztatásokra nem került sor – közölte a luxemburgi ügyészség. A Ferrero közölte, hogy végig együttműködött a hatóságokkal.

A párizsi ügyészség büntetőeljárást folytat, miután a tavasszal kitört szalmonellabotrányban 56-an megbetegedtek, ketten pedig meg is haltak.

Májusban összesen háromezer tonna Kinder terméket vontak vissza a piacról, miután áprilisban több szalmonellás megbetegedés történt Európában. A botrány kitörése utána Nicolas Neykov, a Ferrero franciaországi igazgatója azt mondta, hogy vizsgálataik szerint a fertőzést feltehetően egy vajtartály szűrője okozta a belgiumi arloni üzemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!