Magyarországra is érkezett a szalmonellás Kinder-termékekből

2022. április 6. – 17:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 18:00: A Ferrero Magyarország szerdai tájékoztatása szerint a cég elővigyázatosságból önkéntesen visszahívja a magyar piacról néhány Belgiumban gyártott Kinder termék meghatározott gyártási tételét. A cég szerint a forgalomba hozott Kinder termékek egyike sem mutatott pozitív eredményt a szalmonella-teszteken és fogyasztói panasz sem érkezett hozzájuk.

Eredeti cikk:

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint Magyarországra is érkeztek olyan Kinder-termékek, amelyek az EU több tagállamában is szalmonellás megbetegedéseket okoztak.

Ezeket mind a belga Arlo-üzemben készítették, és Salmonella Typhimurium-megbetegedéseket okoztak.

A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomon követési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítjük.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek érintettek a visszahívásban:

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat – írja a Nébih.

(A cikk korábbi címében Kinder-tojást említettünk, és ugyan van a felsorolt termékek között óriástojás és minitojás is, a klasszikus Kinder Surprise nincsen, ezért a címet módosítottuk.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!