Több tucat ember sérült meg Mexikóban, amikor a felavatásán rögtön le is szakadt egy gyaloghíd

2022. június 8. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

A felavatása közben szakadt le kedden egy függőhíd a mexikói Cuernavacában, menet közben magával rántva több embert. A háromméteres zuhanásban nyolcan sérültek meg komolyabban, őket kórházba is kellett szállítani – írja az MTI.

A baleset helyi idő szerint kedden történt a közép-mexikói Morelos állam székhelyén.
José Luis Urióstegui polgármester és felesége más helyi tisztviselők, illetve újságírók oldalán épp átkelt a gyaloghídon a felavatása közben. A felújított függőhidat egy túraútvonal megnyitásának keretében adták át újra a közönségnek. A baleset oka vélhetően az volt, hogy túl sokan tartózkodtak a függőhídon, a fadeszkák pedig már nem bírták a terhelést. A polgármester, aki a zuhanás során könnyebb sérüléseket szerzett egyébként később azt mondta, a híd azután szakadt le, hogy többen ugrálni kezdtek rajta.

Cuernavaca természeti kincsei miatt közkedvelt hétvégi kirándulóhely, a frissen felújított, majd most leszakadt függőhíd pedig az egyik patak melletti túraútvonal része. A gatyába rázása többek közt azért is volt fontos a városvezetés számára, mert Cuernavaca robbanásszerűen fejlődött az elmúlt években, a legnagyobb vonzerejét jelentő vizeket azonban elhanyagolták. Idén egyébként történt már hasonló, januárban pár órával azelőtt szakadt le egy híd az amerikai Pittsburghben, hogy Joe Biden megérkezett volna egyeztetni a helyi infrastruktúra fejlesztéséről

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!