Szalagavatóra készültek, de porig rombolták a harkivi iskolát. Most báli ruhában tért vissza egy 16 éves diáklány

2022. június 7. – 22:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 16 éves Valeria egy harkivi középiskola tanulója volt – egészen addig, amíg az oroszok el nem indították az inváziójukat Ukrajna ellen. A diáklány nemrég visszalátogatott Harkiv 134-es iskolájához, ahol a napokban tartották volna a szalagavató báljukat, az iskolából viszont most már csak romok maradtak, írja a Sky News.

„Sok barátom volt az iskolában, szinte egy nagy család voltunk. A lányokkal kiválasztottunk a ruháinkat, és alig vártuk, hogy mind szebbnél szebbek lehessünk a szalagavatónkon.

De szembejött velünk az »orosz világ« és minden tervünket, amiről álmodtunk, a porig rombolta!”

– idézi Valeriát Kanadában élő nagynénje, Anna Episeva, aki megosztotta a világgal unokahúga történetét. „Az iskoláját 2022. február 27-én az oroszok közvetlenül eltalálták és lerombolták. Ma visszatért oda, ami az iskolájából és az érettségi terveiből maradt. Köszönöm, drága Valeriám, hogy ennyire erős és bátor voltál, nagyon büszke vagyok rád, és annyira szeretlek. Dicsőség Ukrajnának!” – írta posztjában Episeva.

Valerie egyébként nem volt egyedül: az ukrán köztévé riportjából kiderül, hogy társaival együtt még egy keringőt is előadtak az iskola romjai között.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!