Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit – magyarul üzent Kövérnek Zelenszkij tanácsadója

2022. június 6. – 10:47

frissítve

Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit – magyarul üzent Kövérnek Zelenszkij tanácsadója
Mihajlo Podoljak – Fotó: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre keményebb az üzengetés a határszomszéd magyar és ukrán kormány között, ebbe, illetve Kövér Lászlóba és a magyar kormány által képviselt álláspontba szállt bele Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyes tanácsadója.

Podoljak magyarul (pár apróbb nyelvi hibával) osztotta meg üzenetét Twitteren, vette észre a 444:

„Az európai család »egyetlen« problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem.

De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.”

A Podoljak által megjelölt Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a napokban úgy nyilatkozott Zelenszkijről, hogy az ukrán elnöknek „személyes, pszichés problémája” van. Erre reagálva az ukrán külügyminisztérium jelentést kért Kövér mentális állapotáról, hogy annak fényében tudjanak viszonyulni a nyilatkozataihoz. De reagált az ukrán elnöki hivatal is:

„Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a beszédéről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész” – írta Andrij Szibiha, a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!