Kövér László Zelenszkijről: Itt van egy személyes, pszichés probléma

2022. június 4. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Hír TV készített interjút a házelnökkel, aki többek között a fenti gondolatot fogalmazta meg az ukrán elnökről, írja a 444.

A riporter arról kérdezte Kövért, hogy szerinte ha vége a háborúnak, számítania kell-e a kárpátaljai magyarságnak valamiféle retorzióra az ukrán kormány részéről. A házelnök erre azt válaszolta:

„Ami az ukrán elnök magatartását illeti azt szerintem a világ ámulattal és értetlenséggel figyeli. Én legalábbis amióta az eszemet tudom és figyelem a világpolitika eseményeit (...), nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nem csak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt. Általában (...) aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelőzni és végképp nem fenyegetőzni. Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán.

Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.”

Kövér szerint a kárpátaljai magyarságnak van félnivalója a háború után az ukránoktól.

„Nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy véletlenül a nagyobb baj örve alatt valakinek eszébe jusson szépen elintézni a magyar kisebbség, a magyar közösség kérdését. Mondjuk egy olyan nyomással, ami arra késztetné a közösségünk tagjait, hogy hagyják ott a szülőföldjüket 1100 esztendő után” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!